Rezervari telefonice
(004) 0733 311 177

Orasul Arad

Orasul Arad, datorita amplasamentului sau, la extremitatea vestia a Ardealului, este un oras cu un caracter multi-etnic si multi-confesional, si pe langa faptul ca este situat pe ambele maluri ale raului Mures, are si un lac natural in perimetrul sau.

Aradul este locuit de o combiantie foarte variata de etnii, formata din romani, maghiari, germani, evrei si sarbi, si acest lucru duce firesc la prezenta n oras a unei game variate de lacase de cult, astfel in arad exista biserica ortodoxa, catolica, greco-catolica, reformata, echanghelica lutherana, neo-protestante precum si cultul mozaic.

Teriotoriul pe care se afla astazi orasul Arad este locuit inca din perioada neoltica, cu prima atestare documentara venind din anul 1028 cand stapanirea regatului feudal ungar se extinde si aspra acestei zone.

Inca din acele timpuri orasul a fost locuit si a fost martor multor evenimente istorice, ca atare iubitorii de arhitectura se pot astepta sa poata admira cladiri construite intr-o varietate de stiluri incluzand Baroc, Renascentist, Eclectic, Clasic si Neogotic.

Unul dintre obiectivele turistice foarte interesante din oras este Turnul cu Apa, un turn inalt de 35 de metri dat in folosinta in 1896 pentru a aproviziona cu apa orasul ce se afla in plina dezvoltare si pentru a fi un soi de turn de supraveghere impotriva incendiilor. Cladirea se impune prin constructia sa din piatra si caramida si stilul arthitectonic eclectic.

Cetatea Ardealului este unul dintre cele mai importante obiective istorice din vestul tarii, fiind ridicata candva in a doua jumatate a secolului al XVIIlea, aceasta cetate era considerata la vremea ei ca fiind printre cele mai impresionante fortificatii militare. Timp de aproape doua sute de ani aceasta a fost parte importanta din evenimentele militare din regiune, dar odata cu sfarsitul secolului al XIX-lea, odata cu schibarea strategiilor militare datorate noilor tehnologii de razboi, ea isi pierde importanta ca fortificatie si devine o simpla cazarma.

Mai exista inca foarte multe atractii si obiective turistice peste tot prin Arad, de la mai sus mentionatele lacase de cult, la muzee, Podul lui Traian sau Manastirea Gai, puteti sa le vizitati pe toate acestea si multe altele, mult mai usor cu ajutorul serviciilor noastre de inchirieri masini Arad.

Comments

comments

This entry was posted in Arad and tagged . Bookmark the permalink.