Rezervari telefonice
(004) 0733 311 177

Vizitati mica Viena a Romaniei!

Palatul Administrativ

Romania abunda in orase frumoase, iar Arad se numara printre cele mai fascinante orase, cu o istorie impresionanta, fiind unul dintre cele mai vechi orase din tara si locul in care s-a pus la cale Marea Unire din 1918, avand un patrimoniu cultural bogat, cladiri istorice interesante, cetati care au jucat un rol esential in secolele trecute, biserici din lemn ce dateaza din Evul Mediu si multe alte obiective turistice ce merita luate in seama.

Aspectul orasului Arad aminteste de marile capitale din Europa Centrala, in special de Viena. Cu un aer sobru, ordonat si germanic nici nu este de mirare ca adeseori este asemanat cu Viena.

Palatul Administrativ sau sediul Primariei si Prefecturii Aradului este una dintre cele mai cunoscute si impozante cladiri din oras, mai ales datorita stilului eclectic in care a fost construit, fiind construit in perioada 1872-1876.
Cladirea reprezinta una dintre operele semnificative ale arhitecturii eclectice din Arad. Fatadele regulate sunt ritmate si decorate de elemente clasiciste, iar rezalitul central al fatadei principale are bogate referinte neorenascentiste.
Cladirea are un turn central inalt de 54 m in care este adapostit un orologiu adus din Elvetia in anul 1878 si care are un mecanism care canta la ora fixa Oda Bucuriei de Ludwig van Beethoven.

Biserica Rosie sau Evanghelica Luterana este una din cele mai vizitate obiective turistice din Arad, stilul arhitectural neogotic si caramida rosie a peretilor exteriori fiind cele care i-au adus renumele, construita in stil neogotic in zorii secolului al XX-lea, intre 1905-1906, dupa planurile arhitectului aradean Ludovic Szantay, autorul proiectului acestui monument arhitectonic.
Turnul principal are o inaltime de 46 de metri, altarul este o opera de sculptura in stil neogotic, amvonul a fost executat de sculptorul Gyorgy din Kosice, iar pictura altarului are ca tema „Rugaciunea lui Isus in gradina Ghetiman”, fiind executata de pictorul I. Umlauf inca in 1848.
Datorita sunetului deosebit al orgii, in biserica se organizeaza, periodic, in colaborare cu Filarmonica de Stat din Arad, concerte de orga ce atrag numerosi ascultatori.

Un alt loc care merita vizitat indiferent de anotimp, si chiar daca te afli numai pentru un weekend in acest oras minunat este Cetatea Aradului, vechea inchisoare militara din perioada Imperiului Austro-Ungar ramand in zilele noastre una dintre cele mai importante atractii turistice din vestul Romaniei.
Ridicata in cea de-a doua jumatate a secolului al XVII -lea cu o structura in forma de stea cu sase colturi, cetatea a fost considerata una dintre cele mai impresionante fortificatii militare ale timpurilor respective. Cetatea a avut ca prizonieri mai multe personalitati istorice, printre care se numara Horea, Closca si Crisan (cei care au condus Rascoala de la 1784, unul dintre cele mai importante evenimente din istoria Transilvaniei) si Gavrilo Pincip (omul care a comis atentatul de la care a pornit Primul Razboi Mondial, asasinatul arhiducelui Franz Ferdinand de Habsburg).
In perioada interbelica cetatea a fost garnizoana Aradului si a gazduit regimentul 93 infanterie. Dupa armistitiul incheiat de Romania pe 12 septembrie 1944 si ocuparea Aradului de armata sovietica, in cetate a stationat o unitate de tancuri sovietica pana in anul 1958. Locul sovieticilor a fost luat apoi de un regiment de tancuri romanesc. In prezent in cetate se afla Batalionul Mixt Romano-Ungar de Mentinere a Pacii, batalion infiintat pe 20 martie 1998 si devenit operational din anul 1999.

Descoperiti atractiile turistice ale Aradului, incarcate cu istorie alaturi de Inchirieri Masini Arad, ce va pune la dispozitie masini pentru calatorii in istorie si clipe memorabile!

Comments

comments

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.